Om oss

Lilian o Anneli (glasögon)Druve

DruveMusik – Anneli och Lilian Druve

Efter en del år både utomlands och i olika svenska städer har tvillingarna Anneli och Lilian Druve kommit tillbaka till sin hembygd och bor nu i Östra Frölunda i Svenljunga kommun. Anneli och Lilian har konserterat land och rike runt, uppträtt i radio och TV och spelat in tre gemensamma skivor med Felix Mendelssohns respektive Robert Schumanns duetter för två sopraner samt en Julskiva.  Anneli och Lilian finns dessutom representerade på ytterligare inspelningar och har fått stipendier, priser och kulturbidrag från många instanser såsom Göteborgs Kulturnämnd, Svenska Institutet, Statens Kulturråd m.fl.
Anneli är förutom sångerska utbildad organist vid Malmö Musikhögskola och Lilian har en språklärarexamen från Göteborgs Universitet i botten. Tillsammans har dom studerat sång under 2,5 år i Ungern och under en 2-års-period i Holland.
Genom åren har Anneli och Lilian givit 100-tals konserter med olika teman och samarbetat med olika framstående musiker.

Världsmästare

Som kuriosa kan nämnas att Anneli och Lilian är lag-världsmästare i Racketlon; multi-sporten där du spelar pingis, badminton, squash och tennis. Lilian är dessutom flerfaldig individuell världsmästare och tillsammans har dom 12 VM-GULD. Senaste guldet (lag-guld) spelades hem i Polen 2014. Anneli och Lilian är regerande svenska mästare i damdubbel och Lilian vann 2016 års världscup.

Hjärnblödning

Anneli drabbades 2011 av en massiv hjärnblödning. Hon spåddes en framtid som ohjälpligt dement av sjukvården och erbjöds boende på ett demenshem. Lilian och hennes man Peter valde dock att erbjuda Anneli en möjlighet tillbaka till ett normalt liv genom att låta henne bo hos sig och genomgå intensiv träning inom minne/koncentration, idrott och musik. Dessutom användes alternativa hälsometoder för att påverka kroppslig och mental status.

Uvebo

Vi, Anneli, Lilian och Peter, bor nu på gården Uvebo i Svenljunga kommun. Här har vi öppnat en liten Hälsobod där vi saluför spännande hälso- och rehabprodukter som vi själva använder eller använt och vet är riktiga superprodukter för den som vill hålla sig så frisk som möjligt och även för att komma till rätta med obalanser. Kan t.o.m handla om obalanser som sjukvården inte får rätsida på. Många av dessa produkter hjälpte Anneli att komma tillbaka till livet. Från Uveboden kan du gå lättare till sinnes!

Tack för att du läser om oss!